Kajakritika, ahogy én látom

Rendeltkaja blog

Rendeltkaja blog

Huszárvágás

2015. április 03. - nofish

Muszáj kicsit összehozni a leírtakat a valós időszámítással, így egy zanzásított poszttal próbálom áthidalni az eltéréseket, úgyhogy az ismert ételeket átugrom, és igyekszem újdonságokat bemutatni nektek. Amiből egyébként jó sok volt!

Erdélyi rakott káposzta 714 kcal. Nem nagy adag, amit kihoznak, de nagyon finom. A káposzta kellemesen savanyú, a hús jól volt fűszerezve, és nagyon nagy bónusz, hogy nem volt száraz, hanem finom szaftos, így az összbenyomás nagyon pozitív.

img_6980.JPGTejfölös bableves 272 kcal + Pikáns paradicsomos marharagu (pepperonis, enyhén csípős), tagliatellével. A leves nagy adag, de nem túl tartalmas, sok zöldséggel, a bab finom puha benne. A tésztával nagyon mellényúltam, annak ellenére, hogy nagyon jól nézett ki. A marhahús jellegzetes íze mellé a raguban savanyú pepperoni darabok voltak. Ezzel kb. olyan volt, mintha megsavanyodott pörköltet ennék, ráadásul a pepperoni csak bele volt vagdosva, tehát az állaga is eltért a szaftos húskockáktól.

img_6985.JPG

img_6994.JPGÉdes-csípős sertéskaraj roston, burgonyapüré 699 kcal. Általában nem rendelek krumplipürét, mert egy folyós műszmötyi az egész. Itt azonban ez volt a jobbik opció. Nem volt most sem tökéletes, de egészen ehető volt. A karaj remekül fűszerezve, csípősen, de nem otrombán és jó állaggal. Nyamm!

img_7001.JPGCsirkemellropogós, joghurtos paradicsommártás (bazsalikomos ízesítésű), mediterrán saláta (jégsaláta, paradicsom, uborka, paprika, lilahagyma) 725 kcal. Erről csak egy pár szó. A leírás alapján egy ezersziget-színű öntetet vártam volna. Ehelyett inkább egy paradicsomos joghurtmártást kaptam, egy seszínű, íztelen öntet képében, amelynek alján 4 db fél centis paradicsomkocka volt... Wtf?

img_7004.JPGTárkonyos pulykaraguleves + Mexikói chilis bab (vörösbab, fehérbab, kukorica), reszelt sajt. A leves elég jó ízű, tartalmas és hatalmas adag volt! Gyakorlatilag jól laktam vele, úgyhogy a főételt csak jóval később vettem napirendre, amit mindössze azért említek meg, mert az elmúlt időszak legfinomabb chilis babját kaptuk. A párom is ezt rendelte aznapra és ő is ugyanezen a véleményen volt. Hajrá Laci bácsi :)

img_7013.JPG

img_7015.JPGSárgaborsó-főzelék, vagdalt. A hét leggyengébb láncszeme. A főzelék egy tökjó dolog, ha nem egy pépet kap az ember... Sűrű, szalonnás sárgaborsópép volt a végeredmény. A szalonnadarabkák nagyon tömény íze miatt ezeket a cicáknak kiszedegettem. Ők más véleményen voltak mint én. A minivagdaltak ugyan nem voltak rosszak, de a méretük még viccnek is rossz, de javítsatok ki, ha tévedek...

img_7021.JPGIllatos, omlós csirkemell, zöldséges sült tészta 679 kcal. Ilyesmit érdemesebb a sarki kínaiból hozni, mint rendelni. A bundás hús illatos ugyan nem volt, de omlós igen, és elég zsíros. A zöldség lelketlen, mirelit, a tészta nulla ízesítésű. Hát, nem volt jó ötlet.

img_7033.JPGGyros (csirkemellből), pita (2 db), belevaló zöldségek (paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma), tzatziki (eredeti görög recept alapján), külön csípős joghurtmártás. Összerakós kaja :) Ezt a verziót még nem próbáltam, szokott lenni hamburger és hot-dog is ilyesmi konfigban, és a hambi nagyon finom, de elég drága, és kb. 4000 kalória, így annak a rendeléséről leszoktam. A pita jó volt, a zöldségek túlnyomó többségben voltak, nem is fért bele az összes a pitába, a husik viszont igen, azt nem vitték túlzásba. Jó ízű volt minden, csak a zöldségek számomra zavaróan nagy kockákra voltak vagdosva. A joghurtos cucc kellemesen csípett, jól meg lehetett locsolni vele a kaját. Persze meg lehetett volna enni külön-külön is, de én jobban élveztem így, csináld magad verzióban.

img_7035.JPGAmit kihagytam, néhány rakott karfiol, pár roston csirke/pulyka salátával vagy rizzsel, vasi pecsenye... De ezek átlagosak voltak, és nem húzom velük az időt, hisz már ismeritek őket.

Boldog húsvétot mindenkinek! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nofish.blog.hu/api/trackback/id/tr647335214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása