Kajakritika, ahogy én látom

Rendeltkaja blog

Rendeltkaja blog

Saláta, saláta, és még egy kis saláta

2015. január 24. - nofish

Annyira nem nagy áldozat minden napra salátás vagy fitness kaját rendelni, csak az ízek hiányoznak egy kicsit :)

Hétfő: Csirkemell ropogós, ezersziget öntet, mediterrán saláta (jégsaláta, paradicsom, uborka, paprika, lilahagyma) 670 kcal. 2 db csirkemellből készült fasírt, egy adag picit ecetes saláta, külön tégelyben ezersziget öntet. A fasírtgombóc elég lelketlen volt, és ami kissé szokatlan és gyanús volt, az az ezersziget öntet, ami annak ellenére, hogy kinézetre és ízre is nagyjából stimmelt, ámde uborka darabkák voltak benne, amik erősen hajaztak a múlt heti tzatzikire... Ezt le is fényképeztem,az egész kaját sajnos nem, mert kutyafuttában álltam neki az ebédemnek. Rátok bízom! Ja! Még valami, a szokásos fél 11-11 körüli kiszállítás erősen megcsúszott, így kb. 1-kor ettem a frissen hozott kaját, amiben a saláta kellemetlenül hideg volt.

img_6597.JPG

Kedd: Csirkemelles, tejszínes rakott zöldbab mozzarellával pirítva (tegnapi rendelés!). A fotó lemaradt, igyekszem odafigyelni, sorry... Kellemesen aranybarnára pirítva a teteje és az oldala, jól megmelegítve nyúlósra olvadt benne a mozzarella, nagyon jó állagot és ízt adva neki. 755 Ft-ért teljesen jó választás, 2 részletben ettem meg és a fele sem kis adag. Pár zöldbabnál előjött az a picit fás, szálkás állag, amit már említettem, de nem volt zavaróan vészes.

Szerda: Zöldfűszeres párolt csirkemell, rizses, vajas kukoricával, 627 kcal Nátrium: 564 mg Fehérje: 45 g Zsír: 18,6 g Szénhidrát: 69,5 g. Őszintén szólva jobban nézett ki, mint amilyen volt. Vízízű hús vízízű rizzsel és vízízű kukoricával. :( A mázli, hogy egy régebbi kajához maradt édes-pikáns szószt eltettem és ehhez a húshoz elővettem, hogy legalább valami ízt csiholjak neki. Ebbe a zsákutcába nem szaladok be mégegyszer. Pedig a rizst szokásuk finomra csinálni, és bőven adnak is köretet, nem szokott gond lenni, ha marad egy pici "üresen" a végén, mert szívesen megeszem, ezzel viszont a macskákat se akartam megsérteni.

img_6623.JPG

Csütörtök: Rántott csirkemell fodrok saláta ágyon (jégsaláta, kukorica, kígyóuborka, sárgarépa, olívaolaj) 761 kcal Fehérje: 44,4 g Zsír: 30,8 g Szénhidrát: 62,6 g. A hús mennyisége egy picit lehangoló, de az ízek nagyon kellemesek! A husit mikrózva előjön a panírból az olaj íze, de a panír világossága is árulkodik, hogy nem egy piaci kifőzde 10 órája beöntött olajában sütötték, szóval ezzel azért együtt lehet élni. A zöldségek frissek, finomak voltak, a sárgarépa meglepően édes és még nem puha, de már nem ropogós a saliban, nyammm.

img_6644.JPG

Péntek: Gyros csirkemell csíkok, görögsaláta (paradicsom, uborka, lilahagyma, olíva), tzatziki 533 kcal Fehérje: 36,4 g Zsír: 34,7 g Szénhidrát: 15,8 g. Nem volt jó ízű a hús sajnos, és legalább egy maréknyi olívabogyó volt a saliban, amit nem nagyon szeretek. Naívan azt hittem, a görögsali fetát is tartalmaz, de sajnos tévedtem. A tzatziki kevésbé volt krémes mint legutóbb, inkább picit vizesebb állagú és nagyon kell vele spórolni, ha minden falathoz szeretnél belőle enni egy picit. 885 Ft-ért szerintem nem nyerő ötlet EZ a verzió. A múlt heti majdnem ugyanez volt, ugyanennyi pénzért, finomabb tzatzikivel, olíva nélkül. Kicsit zsákbamacska, de ezt meg kell szokni, hogy betűre elolvasod a kaják nevét, elsőre másnak tűnhet, mint ami valójában (lásd még: kolozsvári rakott vs. kolozsvári töltött káposzta!).

img_6650.JPG

Ez a hét nem a habzsi-dőzsiről szólt, de kevésbé voltak pozitívak az ebédélmények, mint általában. Lehet, hogy más is áll a háttérben, sok munka, lehangoló időjárás, túl sok hideg nyers zöldség hirtelen... Node sebaj, enni kell, és nem lehet mindig szénhidrát hegyekkel tömni magunkat, így a nemes cél érdekében továbbra is próbálok ésszel kaját válogatni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nofish.blog.hu/api/trackback/id/tr337090805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása